Відео галерея/Лукас соціальний/Новини

«ЛУКАС» провела прес-конференцію для журналістів.

Кондитерська компанія «Лукас» 6 листопада відсвяткувала своє 20-річчя. Цю подію відзначали особливо, запросили журналістів, щоб Кременчук дізнався, як все починалося.

Серце “Лукас” – його виробництво.

  Саме туди, після відвідування музею Компанії направилися гості. Без спеціального одягу, гігієнічних та дезінфікуючих процедур у цех заходити заборонено! Журналістам видали одноразові шапочки та халати. Тільки тоді дозволили ступити на територію, де народжуються смаколики. Журналісти були приємно здивовані потужностями та чистотою на виробництві, де всі лінії автоматизовані, а процес йде швидко та під контролем досвідчених операторів. Вони дізналися, що Компанія «Лукас» на даний час має найпотужніше виробництво грильяжних цукерок в Україні. Смаколики з арахісом, насінням, сухофруктами у поєднанні з мармеладом та ніжною карамеллю. Загалом за зміну тут виготовляють 16 тон солодкої продукції.

 -Важко повірити, що на початку розвитку Компанії, грильяжні цукерки виготовляли вручну, а зараз для цього є новітня техніка, – розповідала Людмила Боталова, керівник департаменту маркетинга “Лукас”. Виробництво грильяжних цукерок – це наша окрема гордість. Нещодавно ми створили ексклюзивну цукерку «Мавка», яка вже продається у супермаркетах та торгових точках. Вона створена за мотивами мультфільма «Мавка. Лісова пісня». Казкова драма стала натхненням для наших кондитерів і наразі ми підписали договір з кінокомпанією FILM.UA.

 Нещодавно з’явилась новинка – енергетичний батончик для спортсменів та поціновувачів активного способу життя PAV Linе. Не містить цукру, глютену,консервантів та барвників. Першу партію смаколиків дуже швидко розкупили, Кременчук за здоровий спосіб життя! Під час екскурсії журналісти оглянули цех з виробництва круасанів та відзначили, що начинка також виготовляється тут, на підприємстві, тобто, ніяких напівфабрикатів. Тож не дарма наші круасани полюбляють у багатьох країнах світу.

 Гості зазначили, що «Лукас» славить Кременчук не тільки смаколиками, а й рекордами України. Цього року Компанія зареєструвала 12-й солодкий рекорд. Великий за розміром круасанчик та печива «Вушка» гості побачили в музеї Компанії. Журналістам відкрили секрет: вже скоро на території «Лукас» збудують музей, який зможуть відвідувати кременчужани. У музеї зберігатиметься не лише історія компанії «Лукас», а й загалом різні цікавинки розвитку кондитерської справи у Кременчуці.

 Після екскурсії виробничими потужностями компанії «Лукас» на журналістів чекала прес-конференція. Відкрив захід та розповів історію створення Компанії генеральний директор Віталій Лукацький.

Спочатку була велика ідея.

  Тоді ми не думали, що досягнемо такого високого рівня. Ми починали у 1999 році без будь-якого капіталу та допомоги. Все, що ви бачите навколо – вистроєне власники зусиллями. Починали з виробництва 10 кілограмів печива на добу, з одним кондитером, на 32 орендованих квадратних метрах площі. І продавали печиво у нашій кондитерській крамниці. На сьогодні мережа фірмових магазинів Lukas Sweets у Кременчуці, Дніпрі, Кам’янському, Полтаві, Миргороді та Горішніх Плавнях. Компанія “Лукас” постійно намагається дивувати споживача, створювати нові смаколики. Цим напрямком у Компанії займається відділ розробок нового продукту.

– Український ринок відрізняється від Європейського, тому ми їздимо у відрядження до інших країн, аби бути в тренді смачних новинок та йти у ногу з часом, – розповіла начальник відділу Ірина Плахотна.

 -Наші солодощі полюбляють у 52 країнах світу. Компанія виготовляє 2500 тонн смаколиків на місяць, 40% з яких експортується у інші країни. Вподобання українців та іноземців дуже відрізняються. У Румунії, Молдові найбільше полюбляють листкове печив та круасани. Вони можуть з’їсти їх дуже багато. Якщо ми говоримо про Арабський світ, то це тільки цукерки, а до печива вони байдужі. Дуже важко працювати з експортом – спочатку необхідно ретельно дослідити вподобанн та культуру, – зазначила начальник відділу ЗЕД Кіра Булік.

 -Не лише солодощами славиться компанія «Лукас». Ми, як представники соціально-відповідального бізнесу, втілюємо у життя благодійні проекти. – розповіла керівник департаменту маркетингу Людмила Боталова 

-З 2014 року Компанія підтримує бійців на сході України та вже 5 років ми не експортуємопродукцію в Росію. Наш останній рекорд –цукерка «Тузя», вагою півтонни – відправилась у зону ООС, до наших українські захисники. Наразі триває благодійний проект «Допомагай разом із «Тузя», кожні 10 копійок з проданого кілограму цукерок «Тузя» направляються на допомогу безпритульним тваринам. Ми вже провели 2 транші до кременчуцького «Спецсервісу». Далі – допоможемо київському притулку для бездомних тварин «Сіріус». Плануємо охопимо всю Україну, – поділилась із журналістами Людмила Боталова. Велика родина «Лукас» зараз налічує понад 1400 робітників. Надалі буде збільшуватись, аби славити Кременчук та радувати своїми солодощами все більше ласунчик по всьому світу.

Поділитися

Більше новин

0